23. toukokuuta 2018

Retkeilyä ja kokemuksia

Moikka! Tämä taitaakin olla viimeinen postaus vähään aikaan Saksasta, sillä huomenna suuntaan takaisin kohti SUOMEA! Suomessa tulen olemaan seuraavat 3,5 viikkoa, sillä minulla on pääsykokeet yliopistoon, valmistujaiset ja Jukolan viesti tulossa. Myös tämä perhe tulee Jukolan viestiin, joten olisi ollut turha tulla viikoksi tänne valmistujaisteni jälkeen, niinpä päätettiin sitten, että palaan samoihin aikoihin takaisin Saksaan, kun hekin tulevat.

Viime perjantaina itseasiassa tapasin erästä toista au pairia Venäjältä. Löysimme toisemme Au pair in Dresden -nimisestä ryhmästä, ja oli itseasiassa mukavaa tavata muitakin nuoria täällä. Tosin välillä meille tuli kielimuuri vastaan, sillä hän ei osannut kunnolla englantia, enkä minä osannut kunnolla saksaa. Pyöräilimme hänen kanssaan johonkin paikkaan, jossa oli englantilaisittain sisustettu talo. Siitä jatkoimme vielä Dresdenin Neustadtiin, jossa en ollut ikinä ennen käynytkään kunnolla.
englishgarten englishgarten neustadt_keltanen neustadt_sininen neustadt_tsininen
Lauantaina ajoimme autolla viereiseen kaupunkiin, jossa käväisimme eläinpuistossa. Eläinpuistossa oli lähinnä villieläimiä joita voi nähdä vapaana luonnossa, eikä niinkään paljoa mitään eksoottisia eläimiä kuten yleensä eläintarhoissa saattaa olla.
Eläinpuisto_villisiat eläinpuisto_minipossut eläinpuisto_vuohet
Lauantai-iltana lähdimme ajamaan tämän perheen äidin, Sophien vanhemmille noin tunnin ajomatkan päähän. Ilta kului lähinnä vaihtaen kuulumisia ja syömällä hyvää grilliruokaa.

Sunnuntaina suuntasimme erääseen kaupunkiin lähelle Tsekin rajaa, sillä osallistuimme kaikki porukalla erääseen vaellustapahtumaan. Vaelsimme hienoissa saksalaisissa maisemissa noin 13 kilometriä ja vasta illalla palasimme takaisin kotiin Dresdeniin.
vaellus vaellus vaellus vaellus_kylä vaellus_pelto vaellus vaellus vaellus vaellus_pelto2 vaellus_kyltti vaellus_maali
Maanantai kului Dinosauruspuistossa. Itselläni oli jo edellisiltana alkanut pieni kurkkukipu, joka jatkui vielä seuraavana päivänä kovan pääkivun kanssa. Onneksi juuri ja juuri selvisin päivästä, ja kotimatkalla olikin erittäin kuumeinen olo, joten loppuilta sen sijaan että olisin lähtenyt tuttujen syntymäpäiville, jäinkin vain lepäämään kotiin. Nyt olen alkuviikon vain yrittänyt parannella itseäni, että olisin taas Suomessa terve ja pystyisin nauttimaan harvoista kesälomapäivistäni kotimaassani kunnolla.
dino dino dino_leikkip dino_mammutti labyrintti labyrintti

6 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia! Varsinki noi niitty kuvat :3
  Sulla on muutenki tosi ihana blogi :D Sait uuden lukijan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tosi paljon! Joo noi rypsipellot ovat kyllä aivan ihania :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Mäkin oon asunut Saksassa, olin vaihdossa siellä 5 kuukautta Hannoverin lähellä Hildesheimissa. Nuo saksalaiset talot ovat kyllä hienoja eikä Saksa maanakaan ole hassumpi, vaikka enemmän Suomesta tykkäänkin. Saksan kieltä taas en koskaan oppinut, en ymmärrä miten se tuntukin niin mahdottoman vaikealta! :D

  Laura Linnea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Oi kuulostaa kivalta :) En mäkään nyt kovin hyvin toistaiseksi saksaa osaa mutta toivottavasti se tässä vielä ehtii kehittyä :D

   Poista