29. kesäkuuta 2018

Paluu Saksa-arkeen

Moikka! Puolitoista viikkoa sitten kotiuduin takaisin toiseen kotiini Saksan Dresdeniin. Arki on taas alkanut pyörimään täällä normaaliin tapaan. Tosin mulla alkoi nyt tänne palattuani saksan kielikurssi, jossa olen käynyt joka arkipäivä klo 9-13. Kielikurssi on mielestäni ehkä jopa hiukan helppo, tai ainakin kielioppi on minulle jo entuudestaan muistissa lukiosta. Silti on ihan hyvä palauttaa mieleeni teoriaa ja kuitenkin kielikurssilla puhutaan vain saksaa, joka on jo hyvää harjotusta sekin, sillä tässä perheessähän puhun vain suomea. Vapaa-aikaa ei nyt ole ihan kamalasti ehtinyt olemaan kielikurssin takia. On kyllä paljon suunnitelmia, mitä haluan vielä vapaina viikonloppuina kokea ja paikkoja missä haluan käydä.
sky
Viime viikonloppuna itsekin pääsin viettämään juhannusta, sillä Dresdenin suomalaiset järkkäävät joka kesä eräällä kesämökillä juhannusjuhlat. Ilta meni todella hyvin huonosta säästä huolimatta. Siellä oli aivan uskomattoman mukavaa porukkaa. Oli ihanaa päästä viettämään suomalaista juhannusta mölkkyä pelaillen, saunoen, grillaten ja tutustuen uusiin ihmisiin.
ruokaa sana mökki mölkky tikkuleipä terassi pöytä maisema
En ole vielä täysin varma kauan täällä aion olla, sillä alunperin sopimus oli tehty syyskuuhun asti, mutta jos pääsen opiskelemaan niin täytyy lähteä takaisin Suomeen jo elokuun aikana. Eilen tuli korkeakoulujen yhteishaun tulokset ja pääsin 1. varasijalle Tampereen Teknilliseen Yliopistoon tietotekniikan alalle, joten mun osalta joudun vielä hetken jännittämään saanko paikan vai en. Toisaalta lopulta molemmat vaihtoehdot ovat mulle okei, sillä olinkin jo vähän varautunut välivuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti