3. heinäkuuta 2017

Päivät vähenee

nieste Kaufungen königsalm nieste Heippa! En voi uskoa, että tänään lähti viiminen viikko täällä Saksassa käyntiin. Meillä siis loppui perjantaina koulut, joten nyt tämä viikko on aika paljon vapaata ajanviettoa oman mielen mukaan, kun vanhemmat ja gastsisko käyvät töissä joka päivä. Viime perjantai-iltana käveltiin gastvanhempien kanssa metsän läpi naapurikylään johonkin "alppiravintolaan", jossa syötiin illallinen. Sää oli yllättävän hyvä siihen verrattuna, että koko viime viikko oli satanut joka päivä.
museum Museum
Lauantaina tein aamulla pienen pyörälenkin ympäri lähikylää, ja myöhemmin lähdimme gastisän kanssa Kasseliin mm. tekniikkamuseoon. Sunnuntaina menimme vihdoin katsomaan Kasselin tunnetuinta nähtävyyttä, Herkulesta. Sää ei ollut todellakaan mikään parhain, mutta se ei haitannut. Olisihan se ollut upeaa nähdä sieltä huipulta hienot maisemat ja Kassel kokonaisuudessaan, mutta sumu oli peittänyt kaiken. Vesiputous-shown jälkeen ajoimme johonkin puistoon, jossa oli puutarha ja paljon kasveja ja kukkia.

Herkules_kassel Herkules_kassel Herkules_kassel Herkules_kasselHerkules_kassel Herkules_kassel Herkules_kassel Kassel roses roses cactusgarden
Ette uskokaan kuinka ihanaa oli herätä tänään maanantaina ilman herätyksiä, tai varsinkin ilman sitä, että ensimmäinen herätys soisi klo 5:45. Aamulla sai rauhassa heräillä ja syödä aamupalaaa. Tänään oli hyvä sää, niin päätin lähteä pyörällä tekemään vähän pidemmän lenkin, ja lopulta päädyin pyöräilemään ihan Kasseliin saakka. Kasselissa on muuten tänä vuonna joku Documenta -näyttely, joka on 5. vuoden välein Kasselissa 100 päivän ajan. Sen takia siellä on paljon erilaisia taideteoksia ympäri kaupunkia, ja paljon enemmän väkeä ja turisteja kuin normaalisti.
   KaufungenKassel Documenta_Kassel Documenta_Kassel

2 kommenttia: