27. kesäkuuta 2017

Saksalaisia kyliä ja vapaa-aikaa

Heippa! Ajattelin nyt kertoa teille mun viime viikonlopusta. Perjantai-iltana menimme mun gastvanhempien kanssa Kasselin keskustaan kiertelemään paikkkoja. Kuulimme, että yhdellä kadulla on jotkut juhlat, joten suuntasimme pienen Sightseen jälkeen kyseiselle kadulle loppuillaksi. Kadulla oli paljon ihmisiä, katumusiikkia, ruokakojuja yms. enkä kyllä vieläkään tiedä, mitä ne ihmiset oikein juhlivat :D.
Kassel KasselKassel Kassel Kassel Kassel Kassel
Lauantaina lähdimme gastäidin ja -siskon kanssa Wertheim Village -outlet-kylään shoppailemaan päiväksi. Siellä oli kyllä suurin osa liikkeistä merkkiliikkeitä, jotka olivat ihan liian kalliita mun budjettiin. Löysin sieltä kuitenkin pari urheiluvaatetta ja niken kengät. Paluumatkalla menimme käymään Würzburgissa vähän kiertämässä senkin kylän nähtävyyksiä. Päivä oli pitkä ja palasimme vasta yhdeksän aikoihin takaisin kotiin.
Outlet Würzburg Würzburg Würzburg Würzburg
Sunnuntaina menimme gastvanhempien kanssa Grenzmuseum -nimiseen museoon. Aluksi vähän epäilin, sillä en ole yleensä mitään museoihmisiä. Vasta paikan päällä tajusin, millainen museo se on ja lopulta se oli musta todella mielenkiintoinen. Eli siis siellä museossa kerrottiin kaikkea kylmän sodan aikaisesta Saksasta silloin, kun Saksa oltiin jaettu kahteen osaan, DDR:n (Itä-Saksa) ja BRD:n (Länsi-Saksa), ja näiden valtioiden välille oltiin rakennettu raja-aita, ettei toiselle puolelle pääsisi huomaamattomasti. Museon jälkeen menimme läheiseen kylään Bad Sooden-Allendorf:iin, joka oli myös ihana ristikkotalokylä. Siellä kylässä oli myös jokin suola "rakennelma?". Eli siis siellä oli sellanen suolaseinämä, jonka lähistölle ihmiset pystyivät mennä istumaan, ja sen suolailman hengittäminen auttaa parantamaan sairauksia yms. En oikein itsekään tajunnut, mistä oli kyse ja miten rakennelma oikein toimi :D.
museum
Tossa näkyy pieni osa sitä aitaa, joka oli näiden kahden valtion välillä.
museum museum museum Bad Sooden-Allendorf Bad Sooden-Allendorf Bad Sooden-Allendorf Bad Sooden-Allendorf Bad Sooden-Allendorf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti